Behandlinger

&
viden om
fysiurgisk massage

BEHANDLING & PRISER

Behandlingstiden på 30 minutter kan enten bruges på en fokuseret behandling af et bestemt område (f.eks. skuldre/ nakke), eller en mere generel behandling af et større område.

Behandlingstiden på 45 minutter kan enten bruges på en fokuseret behandling af et bestemt område (f.eks. hele ryggen), eller en mere generel behandling af flere områder.

Behandlingstiden på 60 minutter kommer omkring hele kroppen og er perfekt til hvis du mangler at komme helt ned i kroppen, eller har mange forskellige smerteproblematikker.

Giv en du holder af et gavekort til en behandling ved Fysiomassøren. Perfekt til personen i dit liv, som har alt – inklusiv muskelsmerter.

Gavekort kan laves i alle priser.

f (113)

VÆRD AT VIDE OM FYSIURGISK MASSAGE

Det handler om dig

Hos Fysiomassøren tager behandlinger udgangspunkt i etablerede behandlingsmodeller, men udførelsen vil altid været skræddersyet efter den enkelte klients ønsker og behov.

BEHANDLINGSOPBYGNING

1. Effleurage - Opvarmning af vævet

Når mange tænker på wellness massage, så er det tit effleurage som de forestiller sig. Du kender det med garanti. Den rolige og afslappende berøring som hjælper en med at  komme helt ned i kroppen.

I dette trin opvarmes huden stille og roligt, blod- og lymfekredsløbene stimuleres til at udskille og udrense affaldsstoffer og musklerne løsnes og klargøres til den dybere behandling. Kroppens bindevæv stimuleres, hvilket hjælper den med at give slip på helt små spændinger i vævet.

2. Petrissage - Aktivering af muskler & fascier

Efter opvarmningen og inden den dybdegående behandling løsnes musklerne ved en let aktivering og udstrækning. Dette hjælper især på de fascier (bindevæv), som indkapsler alle vores muskler, da det er med til at blødgøre dem og løsne op i spændinger.

3. Den dybdegående behandling - Håndtering af triggerpunkter & myoser

Efter kroppen er blevet opvarmet og løsnet, begynder den dybdegående behandling. Det er i denne del hvor myoser og triggerpunkter opløses og muskelsmerterne virkelig kommes til livs. Denne del, kan for de fleste opleves som let ubehagelig, da både myoser og triggerpunkter ofte er ømme. Andre oplever ligeledes en umiddelbar frigørelse fra de smerter, der har fået dem til at opsøge behandlingen.

4. Restitution

Efter endt behandling har kroppen brug for at komme sig igen, på samme måde som den har efter man har dyrket sport. Det er derfor vigtigt at man drikker masser af vand (gerne op til en liter), forholder sig nogenlunde roligt resten af dagen & får sovet godt igennem. Det er ikke unormalt at være øm en dag eller to efter behandlingen, hvis der er blevet taget godt fat i myoser eller triggerpunkter, eller områder med kronisk ømhed.

Vedvarende muskelsmerte & behandling

De fleste kroniske muskelsmerter skyldes desværre i større og større grad en uhensigtsmæssig livsstil og ensformig aktivitet i hverdagen. Dette betyder kort sagt, at de muskelsmerter vi oplever i forlængelse af inaktivitet eller ensformigt arbejde, ikke forsvinder af sig selv.
Denne slags problematikker vil i næsten alle tilfælde kræve gentagende behandling af området, samt en ændring i de arbejdsvaner- og det arbejdsmiljø der fører til overbelastningen, før de reelt bliver løst.

Afhængigt af problemet, dets årsag og de omstændigheder der vedligeholder det, kan kroniske muskelsmerter kræve  regelmæssig behandling i flere måneder.
Hos Fysiomassøren vil vi ikke alene behandle problemet i klinikken, men også forsøge at komme skadelige vaner og arbejdsvilkår til livs, så vi sammen kan få løst dine problemer hurtigst muligt.

HVAD KAN MASSAGE GØRE FOR DIG?

Der er mange forskellige grunde til, at man vælger at opsøge fysiurgisk massage og modtage behandling, udover den umiddelbare forløsning af muskelsmerter. En massagebehandling påvirker bl.a. kroppen på en måde, så der udskilles en række gavnlige hormoner.

Øget produktion af gavnlige hormoner

Under en behandling vil der blive frigivet forøget mængder endorfin og dopamin, som resultat af muskelstimuleringen. Dopamin kaldes ofte for lykke-hormonet og bliver udskilt, når vores hjerne mener, at vi har fortjent en belønning.

Endorfin er kroppens eget svar på morfin og udløses virker smertestillende og afslappende. Endorfin frigives ofte i sammenhæng med frigivelsen af dopamin. 

Da massage består af hud-til-hud kontakt, får det også kroppen til at udløse det vigtige hormon, oxytocin, også kaldet kærlighedshormonet. Oxytocin virker beroligende og kan også være gavnligt for lidelser som stress og depression. 

Disse forskellige hormoner er med til at skabe en følelse af dyb afslapning og velvære, hvilket øger effekten af muskelbehandlingen, da reduktionen af oplevet stress har en direkte og mærkbar effekt på kroppen.

Udløsning af myoser og triggerpunkter

Under en massagebehandling vil der blive arbejdet med- og fjernet både myoser og triggerpunkter. Begge disse har til fælles, at de giver smerter og forhindre en normal hverdag, da det ubehag og den bevægelses hæmning de skaber, ofte kan forplante sig igennem kroppen fra muskel til muskel.
Denne spredning kan medføre helt uventede problematikker på steder i kroppen, som slet ikke har noget med det originale ømme punkt at gøre.
Der er overraskende mange, som oplever smerter i lænd- og ryg, som efter behandling finder ud af, at deres problem udspringer fra et andet sted i kroppen, f.eks. fødderne.

Stimulering af kredsløbet

Massagen stimulerer desuden også kroppens blod- og lymfekredsløb til at arbejde mere effektivt, da den fysiske aktivering er essentiel for lymfekredsløbets funktion. Massagen hjælper kroppen med at frigive affaldsstoffer i- og omkring muskelvævet, hvilket dernæst bliver ført væk og ud af systemet igennem blodbanerne. Foruden den behandlende effekt dette har på eksisterende myoser, så er det ligeledes også med til at forebygge dannelsen af fremtidige myoser, da den øget stimulering hjælper kroppen af med affaldsstoffer, så som æggehvideprotein, Co2, mælkesyre, mf. hvilke ellers vil kunne begrænse blodtilførslen til området.

Forbedret restitution

Massages udrensende funktion hjælper kroppen med at udskille de ophobninger af affaldsstoffer, som kan forekomme i muskler og væv. Du vil opleve den største effekt af massagen efter en god nats hvile.